Deze wil je in één adem uitlezen!

cchasingtales 28 augustus 2025
Op een vroege maandagochtend loopt een conducteur zijn gebruikelijke ronde over het station in Soest. Hij overpeinst zijn saaie baan en verlangt naar meer opwinding en reuring in zijn leven. Deze wens komt uit door een macabere verrassing die hem vervolgens te wachten staat..

Grenzeloos is een heerlijke, gruwelijke thriller die je het liefst in één adem uit wilt lezen. Het verhaal speelt zich af binnen een volle week en start met een spannende en uitnodigende proloog vanuit de belevenis van het slachtoffer gezien. Daarna volgen we de zaak vanuit meerdere perspectieven. Ook blikken we tussen de weekdagen door terug naar eerdere momenten wat het verhaal meer diepgang geeft en inzicht in de jeugd van de dader en hoe hij geworden is tot de man die hij vandaag de dag is. Hierbij vlogen mijn emoties van het ene uiterste naar het andere.

De wijze van vertellen vond ik vernieuwend en origineel en het gaf vaart aan het verhaal zodat ik die bladzijdes maar om wilde blijven slaan. Voor een novelle is het best lastig om in een bepaald aantal bladzijdes genoeg diepgang aan de karakters te geven, maar de auteur is hier bijzonder goed in geslaagd.

De stukken vanuit de dader gezien waren erg interessant. Het psychologische stuk daarin was goed uitgewerkt en deze stukken lieten mij precies die onderhuidse spanning voelen die je graag wilt in een thriller. Als doorgewinterde thrillerlezer had ik gesmuld van nog meer visuele details over de vondsten die gedaan werden, maar ik kan me ook voorstellen dat niet iedereen daar op zit te wachten.

De voorgaande boeken van Jeany Bijloo heb ik al eerder gelezen en voor de liefhebbers zou ik die ook zeker aanraden. Ik kan niet wachten op wat er nog meer van haar hand gaat verschijnen. Check ook even de recensies van de andere blogtour deelnemers van Grenzeloos.

Uitgeverij Hartklopper en Jeany Bijloo ontzettend bedankt voor het recensie exemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour.

Meer recensies van cchasingtales