Heerlijk luguber en huiveringwekkend!
Al vanaf haar jongste jeugd jaren hebben de ouders van Lily Pennington haar geëxploiteerd op de meest mensonterende manieren. Het tij lijkt te keren nadat haar ouders omkomen bij een heftige woningbrand op haar twaalfde. Ze wordt na deze gebeurtenis bij verschillende pleeggezinnen ondergebracht, maar ook daar is ze niet veilig. Na haar achttiende levensjaar probeert ze een stabiel en normaal leven op te bouwen. Dat is nog niet zo makkelijk, want duistere herinneringen achtervolgen haar en ook heeft ze last van black-outs waar ze soms uren en zelfs dagen kwijt is en niet weet wat er is gebeurd. Als Londen opgeschrikt wordt door een seriemoordenaar begint ze aan haar zelf te twijfelen..
Wat was ik blij toen ik afgelopen week Nevada in mijn mail aan trof. Nogmaals hartelijk bedankt @jerradhof! Ik heb al meerdere boeken van Jerrad gelezen en ze voelen elke keer weer als een feestje aan. Toen ik zag dat het deze keer een heuse literaire thriller is, kon mijn dag helemaal niet meer stuk. Vol verrukking begon ik te lezen en zoals verwacht werd ik meteen gegrepen door het verhaal. De karakters voelen allemaal levensecht aan en je leeft meteen enorm mee met de lieve en schuchtere Lily die zoveel heeft moeten doorstaan en zo graag eindelijk een normaal leven wil leiden.
Het boek leest supersnel weg en de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Eerlijk gezegd moest ik even wennen aan het directe taalgebruik op bepaalde momenten, maar na enige tijd wordt wel duidelijk waarom daarvoor gekozen is en het past helemaal bij het verhaal. De moorden zijn luguber en worden uitgebreid beschreven wat ik als extreme horror fan zeker kan waarderen, dus grote complimenten daarvoor. Macaber en huiveringwekkend zijn hier als beschrijving absoluut van toepassing op.
Al met al een gruwelijk en steengoed verhaal dat de term thriller meer dan waard is. En ook extra credits voor het briljant bedachte einde, die zag ik echt niet aankomen. Zeker een aanrader dus, deze allernieuwste topper van Jerrad Hof. Ik hoop dat er meer thrillers van zijn hand zullen verschijnen in de toekomst.