Red flags

Chantal_leest 02 december 2025
Freida McFadden schrijft in mijn ervaring ofwel echte pageturners, ofwel erg voorspelbare verhalen... en 'De vrouw op zolder' belandt voor mij helaas in die tweede categorie. Haar vaste stramien bestaat erin om je voortdurend te laten twijfelen over wie dader en wie slachtoffer is en meestal slaagt ze daar goed in. Maar deze keer voelde het allemaal te bekend aan, alsof ik dit plot al eerder bij haar had gelezen.

Ook het hoofdpersonage werkte soms op mijn zenuwen. De naïviteit die in het begin nog geloofwaardig aanvoelde, werd verderop in het verhaal eerder storend. Al kan ik me best voorstellen dat deze situaties ook echt kunnen voorkomen, zeker wanneer men geconfronteerd wordt met een narcistische persoonlijkheid.

McFadden blijft dus een gok: soms briljant, soms voorspelbaar. Maar ondanks dit minder sterke verhaal blijf ik haar werk graag lezen of beluisteren. Ik blijf dus hopen dat het volgende boek opnieuw eentje van categorie 1 is.

Meer recensies van Chantal_leest

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.