Twee tijdperken, één meeslepend verhaal

Chantal_leest 04 januari 2026
Niet alle boeken van Anne Jacobs kunnen mij even hard bekoren, maar Het landhuis was voor mij opnieuw een pareltje. Vooral de historische setting wist me van bij het begin te grijpen. Het verhaal wisselt af tussen Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en Duitsland in de periode na de val van de Berlijnse Muur, twee periodes die ik bijzonder fascinerend vind.

Anne Jacobs schuwt het bovendien niet om de rauwe werkelijkheid te tonen. Niet alles loopt goed af voor iedereen, en net dat maakt het verhaal geloofwaardig en krachtig. Het hoeft voor mij niet altijd een happy ending te zijn voor allen. Door de afwisseling tussen verschillende personages en hun perspectieven blijft het tempo in het verhaal hoog en krijg je als lezer een breed beeld van de impact van de geschiedenis op individuele levens.

Een kleine bedenking die ik me nog maak: Het landhuis is het eerste deel van een trilogie en ik weet niet zeker of het verhaal nog twee delen nodig heeft. Voor mij voelde dit eerste boek al behoorlijk afgerond aan, dus ik vrees dat de volgende twee boeken het eigenlijk gewoon langdradig zullen maken. We zullen het zien nadat ik ze gelezen heb!

Meer recensies van Chantal_leest