Goede opvolger
Na Het landhuis begon ik met dit vervolg in dezelfde reeks, maar Storm rond het landhuis kon me net iets minder bekoren dan het eerste deel. Hoewel de historische context nog steeds aanwezig is, verschuift die hier meer naar de achtergrond en speelt ze een kleinere rol dan in het vorige boek. Dat vond ik jammer aangezien ik die geschiedenis zeer boeiend vond.
Toch blijft het een aangenaam verhaal om te beluisteren. Het is fijn om te volgen hoe het de personages verder vergaat en hoe hun levens zich ontwikkelen. Anne Jacobs is ook hier sterk in het neerzetten van personages die iets bij je losmaken. Je voelt sympathie (of juist antipathie) en je kan je goed inleven in hun keuzes en emoties. Dit tweede deel laat zich misschien het best samenvatten als: drama, drama en nog eens drama! Relaties worden op de proef gesteld, oude wonden worden opengereten en conflicten blijven zich opstapelen. Zeer intrigerend!
Ik ben dan ook benieuwd naar het derde en laatste deel. Zal Franziska erin slagen haar droom waar te maken, het landhuis in zijn oude glorie te herstellen en de familie opnieuw te verenigen?