Lezersrecensie
Een heerlijke mix van humor, liefde, spanning en emotie.
"Ik denk aan vrolijkheid, aan een kracht die zijn weerga niet kent, aan de zon en de maan tegelijk en aan een schaterlach die klinkt als duizend kleine klokjes."
Onlangs las ik Chaos als voorgerecht, het eerste deel in de knusse het Bosrestaurant-serie. Ik genoot er zo van, dat ik meteen doorging met het tweede deel. En wauw, Geluk als hoofdgerecht vond ik nóg leuker!
In dit deel volgen we boswachter Matthijs (die we uiteraard al kennen van het eerste deel) en de extravagante Nova, die wordt aangenomen als nieuwe leidinggevende van de bediening. Bosrestaurant Oranjebloesem, met zijn gastvrije personeel en de prachtige, bosrijke setting, voelde voor mij meteen weer als thuiskomen. De sfeer was zo warm en vertrouwd, ik waande mezelf helemaal in het restaurant. Nova en haar zoontje Joey werden liefdevol opgevangen door Marlou en haar grootouders, wat zorgt voor hartverwarmende momenten.
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, wat zorgt voor inzicht in de emoties en ontwikkeling van zowel Nova als Matthijs. Ook in dit deel heeft Marieke serieuze thema's verwerkt, zoals alcoholmisbruik en een onveilige thuissituatie, wat het verhaal extra diepgang geeft. Ik had erg met Nova te doen en vond haar ontwikkeling gedurende het verhaal bewonderenswaardig. Wat een sterke, krachtige vrouw - en wat dapper dat ze steeds beter voor zichzelf durfde op te komen. Ook de band tussen haar en haar zoontje vond ik heel liefdevol en fijn om over te lezen.
Wat dit tweede deel nóg specialer maakte, was het stukje mysterie: wie zat er toch achter die vreemde sabotageacties? (Denk o.a. aan inbraak, diefstal en negatieve recensies.) Dit voegde echt een stukje spanning toe aan het verhaal, superleuk!
Al met al vond ik Geluk als hoofdgerecht een heerlijke mix van humor, liefde, spanning en emotie, met als mooie boodschap dat familie niet altijd door bloedbanden wordt bepaald.
Salsa als toetje, het derde en laatste deel van deze feelgoodserie, verschijnt op 14 januari 2026. Ik kijk er nu al naar uit!
Onlangs las ik Chaos als voorgerecht, het eerste deel in de knusse het Bosrestaurant-serie. Ik genoot er zo van, dat ik meteen doorging met het tweede deel. En wauw, Geluk als hoofdgerecht vond ik nóg leuker!
In dit deel volgen we boswachter Matthijs (die we uiteraard al kennen van het eerste deel) en de extravagante Nova, die wordt aangenomen als nieuwe leidinggevende van de bediening. Bosrestaurant Oranjebloesem, met zijn gastvrije personeel en de prachtige, bosrijke setting, voelde voor mij meteen weer als thuiskomen. De sfeer was zo warm en vertrouwd, ik waande mezelf helemaal in het restaurant. Nova en haar zoontje Joey werden liefdevol opgevangen door Marlou en haar grootouders, wat zorgt voor hartverwarmende momenten.
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, wat zorgt voor inzicht in de emoties en ontwikkeling van zowel Nova als Matthijs. Ook in dit deel heeft Marieke serieuze thema's verwerkt, zoals alcoholmisbruik en een onveilige thuissituatie, wat het verhaal extra diepgang geeft. Ik had erg met Nova te doen en vond haar ontwikkeling gedurende het verhaal bewonderenswaardig. Wat een sterke, krachtige vrouw - en wat dapper dat ze steeds beter voor zichzelf durfde op te komen. Ook de band tussen haar en haar zoontje vond ik heel liefdevol en fijn om over te lezen.
Wat dit tweede deel nóg specialer maakte, was het stukje mysterie: wie zat er toch achter die vreemde sabotageacties? (Denk o.a. aan inbraak, diefstal en negatieve recensies.) Dit voegde echt een stukje spanning toe aan het verhaal, superleuk!
Al met al vond ik Geluk als hoofdgerecht een heerlijke mix van humor, liefde, spanning en emotie, met als mooie boodschap dat familie niet altijd door bloedbanden wordt bepaald.
Salsa als toetje, het derde en laatste deel van deze feelgoodserie, verschijnt op 14 januari 2026. Ik kijk er nu al naar uit!
1
Reageer op deze recensie