Tijger
In eerste instantie heb ik moeite met dit boek. Na twee dagen worstelen weggelegd. En even wat anders gaan lezen. Na een week weer opgepakt en nu kan ik er wat mee. Ik weet nog steeds niet wat precies het probleem is geweest.
Het beschrijft een lichamelijke aanpak van trauma. Wat me er vooral van bijgebleven is, is het belang van 'afschudden' van de grote hoeveelheid energie. En dat bevriezen heel verstandig kan zijn. En vooral dat ideeën en normen in de samenleving het trauma alleen maar kunnen versterken. Ook zijn inzichten in samenlevings-trauma's en de huidige geweldsexplosies zijn verhelderend en tegelijk zorgwekkend.
Het boek geeft een unieke kijk op trauma. Wat zeker de moeite waard is om ook te bestuderen.