Verhaal over s*ks, macht en geld (3,5/5)

Confettihoofd 14 juli 2024
PLOT
Rechtenstudent Conor O’Toole woont samen met zijn zieke moeder in een benauwend appartement in Yonkers. In de zomer mag hij op de enclave Cutters Neck verblijven, in ruil voor tennislessen aan de rijke bewoners. Eén van zijn klanten, Catherine, biedt hem een dubbel tarief aan. Voor dit bedrag wil zij ook gebruikmaken van andere ‘diensten’. Conor heeft het geld hard nodig, dus weigert niet. Wanneer Conor echter verliefd wordt op een ander meisje, wordt de situatie complex. Hij lijkt zijn dubbelleven goed in stand te kunnen houden, totdat hij een onherstelbare fout maakt…

MIJN MENING
- In het boek speelt corona een grote rol. Dat maakt het boek minder actueel en ik denk dat veel lezers niet herinnerd willen worden aan deze periode.
- Het hoofdpersonage is 25 jaar oud, maar zijn stemgeluid klinkt als een ouder persoon. Misschien heeft dat wel te maken met het feit dat hij rechten studeert.
- Conor verandert langzaam van een gedisciplineerde, beleefde jongen naar een laf, narcistisch persoon waar je een afkeer tegen krijgt. Knap dat de schrijver zo je gevoelens kan beïnvloeden!
- Omdat dit boek gecategoriseerd is als een thriller, had ik meer verwacht qua spanning. Uiteindelijk vind ik het meer een roman.
- Het boek is met een vlotte pen geschreven. Dit zorgt ervoor dat je heel snel door het boek gaat en het niet lang duurt voordat je de clou doorhebt.

LEES DIT BOEK ALS JE...
...zin hebt in een verhaal over s*ks, macht en geld dat zich afspeelt op een zomerse locatie.

Leuk feitje: al voor het verschijnen van ‘De winnaar’ werden de filmrechten al verkocht aan Sony, met Tom Holland (Spider-Man) in de hoofdrol.

Meer recensies van Confettihoofd