Drama, intrige, liefde en lust
‘Kliniek Zuid – In de steigers’ is het tweede deel in de ‘Kliniek Zuid’-serie. Deze reeks speelt zich grotendeels af in de succesvolle cosmetische kliniek van Caro Benedict, waar heel bekend Nederland naartoe gaat voor een make-over. Caro interesseert zich ook voor complexere zaken, zoals het herstellen van grote littekens en verminkte gezichten. Daarom breidt de kliniek zich in het tweede deel uit, maar dat gaat niet van een leien dakje vanwege de naderende scheiding met haar man Robbert.
Ook de andere personages in het boek worstelen met hun eigen problemen: Caro’s zoon Teun ontvlucht de situatie thuis door naar exorbitante feestjes te gaan en Caro’s dochter Sofie is nog herstellende van een eetstoornis. En dan zijn er nog de medewerkers van Kliniek Zuid, zoals officemanager Suus. Zij wordt geconfronteerd met een harde werkelijkheid, terwijl ze net klaar was voor de volgende stap in haar liefdesleven met operatieassistent Dide. Collega-arts Felix ziet in Caro zijn droomvrouw, terwijl psychologe Esma nog herstellende is van haar relatiebreuk met hem.
Het eerste deel van de ‘Kliniek Zuid’-serie las ik in december. Na meer dan een halfjaar moest ik goed nadenken hoe het ook alweer precies zat met alle personages. Gelukkig duurde dat niet lang en werd ik zo meezogen in het verhaal. Het boek leest snel weg. Wel vond ik dat de personages wat beter uitgewerkt konden worden qua uiterlijke kenmerken. Waar daarentegen veel aandacht aan is besteed, zijn de klinische begrippen: er worden veel vaktermen genoemd, die auteur Nick de Koning vervolgens uitlegt. Het boek is naast vermakelijk dus ook erg leerzaam.
‘Kliniek Zuid – In de steigers’ vormt het decor voor veel drama, intrige, liefde en lust. Dompel jezelf voor even onder in een glamourwereld waar niets te gek is. Dit boek is een aanrader als je smult van reality-series zoals ‘The Real Housewives of Amsterdam’ en ‘Plastisch Fantastisch’. Maar ook als je meer diepgang wilt, ga je het boek waarderen. Het derde deel komt in 2024 uit.