Perfect boek om te lezen tijdens (zonnige) vakantie

Confettihoofd 19 augustus 2022
‘Moord in de Rue Dumas’ is het tweede boek van de (nu nog) tweedelige serie ‘Provençaalse Mysteries’. Ook in dit deel volgen we onderzoeksrechter Antoine Verlaque en docente rechtsgeschiedenis Marine Bonnet. Opnieuw proberen zij met zijn tweeën een moord op te lossen. Dit keer wordt professor Georges Moutte dood gevonden in zijn kantoor op de faculteit Theologie aan de universiteit van Aix-en-Provence. Twee dagen later verongelukt zijn secretaresse.

Waar Antoine en Marine in het eerste boek nog om elkaar heen draaien, lijkt er in ‘Moord in de Rue Dumas’ sprake te zijn van een serieuze liefdesrelatie. Dit verwarde mij enorm, omdat ik voor mijn gevoel een gedachtesprong miste: hoe is de verhouding tussen Antoine en Marine ontwikkeld? Dat was voor mij onduidelijk. Ook de vele karakters waren voor mij een minpunt. Hoewel ik het eerst en tweede deel direct na elkaar heb gelezen, raakte ik telkens in de war bij alle verschillende namen. Vooral wanneer auteur M.L. Longworth de voornamen en achternamen afwisselt.

Daarnaast hoopte ik dat de onopgeloste zaak uit het eerste deel terug zou komen in het tweede deel. Dat was helaas niet het geval. Sterker nog: ook in ‘Moord in de Rue Dumas’ wordt één van de twee casussen onvolledig uitgewerkt. Hierdoor blijf ik als lezer met vraagtekens zitten. Het voordeel hiervan is dat mijn interesse is gewekt en ik steeds door wilde lezen om achter het missende puzzelstukje te komen.

Verder heb ik opnieuw genoten van de gekleurde omschrijvingen van het Provençaalse leven. Je kunt de hoogwaardige wijnen en uitgebreide diners bijna proeven en de heuvelachtige landschappen haast zien. Vanwege de details moet je het verhaal niet in één ruk uit willen lezen; neem er goed de tijd voor. Dat maakt ‘Moord in de Rue Dumas’ een perfect boek om te lezen tijdens een (zonnige) vakantie.

Meer recensies van Confettihoofd