Advertentie

In dit boek is de hoofdrol weggelegd voor brigadier Barbara Havers die herstellende is na gewond te zijn geraakt bij een actie en door haar meerderen gedwongen is vakantie te nemen.
Als ze hoort dat haar Pakistaanse buurman Azhar met zijn achtjarige dochter naar Essex vertrekt om zijn familie daar te steunen en even later een bericht op het nieuws ziet over een lichaam dat in diezelfde plaats is gevonden van een Pakistaanse man, heeft ze al snel de link gelegd.
Ze pakt haar koffer en vertrekt richting Essex waar inspecteur Barlow de leiding heeft over deze zaak, ze kent haar van de opleiding en weet haar ervan te overtuigen dat ze behulpzaam kan zijn bij het onderzoek. Het blijkt dat de vermoorde man de aanstaande echtgenoot van Azhar’s nichtje was die onlangs uit Pakistan was overgekomen en zijn intrede had gedaan in het familiebedrijf.
Er heerst een gespannen sfeer tussen de Engelse en Pakistaanse bevolking en de dader kan in beide richtingen worden gezocht, meerdere mensen hadden een motief om de man uit de weg te ruimen. Vele motieven passeren de revue, Barlow en Havers hebben er een hele kluif aan om de waarheid boven tafel te krijgen waarbij ze van veel kanten worden tegengewerkt.

Elizabeth George weet altijd weer een typische sfeer op te wekken in haar boeken met een beeldende omschrijving van zowel de personages als de omgeving, deze keer met de toevoeging van uitgebreide informatie over de Pakistaanse gemeenschap en hun gebruiken.

Reacties op: In de ban van bedrog

109
In de ban van bedrog - Elizabeth George
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker