Advertentie

Net als in al de boeken van Karen Rose start het verhaal meteen spannend met dit keer in de hoofdrol Marcus O'Bannion, die we ook al tegenkwamen in Op de hielen, en rechercheur Scarlett Bishop.
Marcus O'Bannion is in het park vlak bij zijn huis getuige van de moord op een Aziatisch meisje, ze sterft in zijn armen. Marcus had haar vaker in het park gezien en het was duidelijk dat ze doodsbang was maar hij sprak haar nooit. Hij had haar die avond naar het park gelokt om meer over haar te weten te komen zodat hij haar kon helpen maar ze stierf voordat ze hem kon vertellen wat er aan de hand was.
Hij belt rechercheur Scarlett Bishop die een aantal maanden eerder betrokken was bij een grote zaak die ook het leven van zijn jongere broer heeft gekost.
Het is al vrij snel duidelijk dat Tala, het vermoorde meisje, slachtoffer is van mensenhandelaren. Ook Marcus is zijn leven nu niet meer zeker omdat de daders niet weten of Tala iets aan Marcus heeft verteld voor ze stierf, een klopjacht op hem is het gevolg. Scarlett en haar team moeten alle zeilen bijzetten om hem in leven te houden.

Marcus heeft al veel in zijn leven meegemaakt en zet zich nu in voor de mensen die slachtoffer zijn geworden van daders die hun straf ontlopen, hij helpt de slachtoffers en zorgt voor een stukje gerechtigheid maar blijft daarbij niet altijd binnen de grenzen van de wet. Zijn dekmantel is de Ledger, de krant waarvan hij eigenaar is, samen met een aantal van zijn werknemers jaagt hij op de daders die door de mazen van het net geglipt zijn. De kennis van dat team komt goed van pas bij de politie, zeker als blijkt dat een eerdere actie van het team gelinkt kan worden aan de mensenhandelaren en een samenwerking blijft dan ook niet uit.

De proloog begint meteen sterk maar de spanning zakt daarna snel af en het verhaal is dan vervolgens langdradig, de echte spanning volgt pas weer in de tweede helft van het boek. De vele personages maken het soms wat ingewikkeld maar het is mooi om te zien hoe de personages uit de vorige boeken het maken, het lijkt wel één grote familie.

Reacties op: In het donker

166
In het donker - Karen Rose
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker