Advertentie

De veertienjarige Aurora mag met haar zus en diens vaste vriendengroep mee op een kampeertrip in het bos, de anderen zijn allemaal wat ouder en ze voelt zich een buitenbeentje. Toch probeert ze mee te doen en drinkt voor het eerst alcohol, dit valt niet goed en ze zoekt als eerste haar slaapzak op. Na een nacht vol alcohol en drugs komen de zes vrienden de volgende morgen tot de ontdekking dat Aurora is verdwenen, er volgt een grote zoektocht maar Aurora’s verdwijning blijft een mysterie.

Dertig jaar later wordt het lichaam van Aurora gevonden dichtbij de plek waar de vriendengroep destijds kampeerde.
Jonah Sheens wordt teruggeroepen van een paar vrije dagen en als rechercheur op de zaak gezet. Jonah was dertig jaar geleden nog maar net in dienst bij de politie maar het is hem meteen helder, dit is het lichaam van Aurora Jackson die dertig jaar geleden verdween tijdens een kampeertrip.
Zelf heeft Jonah destijds ook meegezocht naar het meisje, zowel in het politieteam als in zijn vrije tijd, de zaak heeft hem nooit losgelaten.

Net als dertig jaar geleden worden de vrienden opnieuw verhoord en er zijn veel tegenstrijdigheden in hun verhalen, ook kloppen hun verklaringen niet met wat ze destijds hebben verteld.
Een lastige puzzel voor Jonah en zijn team dat net is aangevuld met Julliët Hanson, dit is de eerste zaak waaraan ze samenwerken.

De periode na de vondst van Aurora wordt afgewisseld met hoofdstukken over de dag voorafgaand aan haar verdwijning, een mooie opbouw van het verhaal waarbij je telkens op het verkeerde been wordt gezet.

De mooi opgebouwde verhaallijnen met goed uitgewerkte karakters en diverse plotwendingen maakt het tot een thriller die je van het begin tot het eind blijft boeien.

Reacties op: Een geheim met een houdbaarheid van dertig jaar

34
Op een dag - Gytha Lodge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker