Loved it!
Hoewel je in feelgood boeken vaak leest over liefdesrelaties, staan in dit boek familierelaties centraal. En dat die de nodige uitdagingen met zich meebrengen, merk je ook in dit verhaal. Ik kon me meteen goed identificeren met Carmen, het hoofdpersonage, en vond het heel erg leuk om over haar te lezen. Niet in de laatste plaats omdat ze in een boekwinkel gaat werken natuurlijk, maar ik kon me ook goed in haar verplaatsen.
Ik heb enorm genoten van dit boek! De personages: geweldig hoe Jenny Colgan die neerzet. De lieve mr McCredie, de irritante Skylar en de gevoelige Phoebe bijvoorbeeld. De soms ingewikkelde familierelaties die voor veel mensen herkenbaar zullen zijn. De knusse boekwinkel. En dat alles in de mooie stad Edinburgh, waar ik nog nooit geweest ben, maar die nu hoog op mijn wishlist staat om te bezoeken, door de prachtige manier waarop Jenny het beschrijft. En natuurlijk zijn er ook love interests, duh! ;)
Wat ik het állermooiste vond aan dit boek, is de relatie tussen Carmen en haar nichtje Phoebe. Die twee begrijpen elkaar. Op een gegeven moment laat Carmen Phoebe op een andere manier naar zichzelf kijken en dat stukje vond ik geweldig en erg waardevol voor alle gevoelige mensen! (Ik deel het niet, want daarvoor kan je beter het boek lezen.)
Aanrader dit boek, voor de hele winter, ik vind hem niet overly christmassy!
P.S. Loved de quote: "Doen alsof is gewoon een andere term voor volwassen zijn."
Helemaal waar toch?
Aanrader dit boek, voor de hele winter, ik vind hem niet overly christmassy!
Helemaal waar toch?