Isla & Drew
Isla en Drew wonen samen met hun zoontjes Finn en Angus op Foxglove Farm. Waar Isla en Drew eerder altijd een hecht team vormden, loopt het de laatste tijd anders. Drew is zichzelf niet en Isla is ten einde raad. Zelfs haar verrassing voor Drew op zijn verjaardag (iets met een kudde aaibare cadeautjes..) valt niet in goede aarde.
Wanneer vervolgens het noodlot toeslaat, moet Isla het werk op de boerderij overnemen en komt ze tot de ontdekking dat Drew dingen voor haar heeft achtergehouden. Gelukkig krijgen ze veel steun van hun vrienden en dorpsgenoten, maar is dit genoeg om de boerderij te redden? En is hun huwelijk bestand tegen zoveel tegenslag?
Waar je in het eerste deel alles beleeft door de ogen van Felicity, is het nu de beurt aan Isla. Zij was in het eerste deel al één van mijn favoriete karakters en ik kon me dan ook goed in haar verplaatsen. Ik vond het mooi om te zien hoe ze zich staande hield in deze moeilijke periode van hun huwelijk en ik denk dat de struggles die ze hebben realistisch zijn neergezet.
Ook in dit boek wordt een onderwerp aangesneden dat voor sommige mensen wellicht gevoelig zal liggen. Maar zoals het een feelgood betaamt, wordt het verhaal niet te zwaar maar houdt Christie het luchtig.
En ja hoor, Christie zorgt er opnieuw voor dat je het liefst vandaag nog naar Heartcross wil verhuizen: de lieve dorpsbewoners, de prachtige omgeving.. I’ll take it! Maar ik denk niet dat mijn gezinsleden het daar mee eens zijn. Op naar deel 3 dan maar, doe ik gewoon net alsof!