Verfrissend en inspirerend

Waar in een feelgood verhaal vaak de liefde tussen een stel centraal staat, was er in dit boek ook een grote rol weggelegd voor de liefde tussen de optimistische, warme Lou en de in zichzelf gekeerde, eenzame Edgar. Verfrissend vond ik dat, en de kijk van Lou op het Scrooge gedrag van Edgar en haar liefdevolle zorg voor hem vond ik inspirerend.

Maar Lou is niet de enige met wie Edgar een bijzondere vriendschap opbouwt: iemand anders komt tot de ontdekking (pun intended) dat Edgar precies degene is die hij zoekt, en andersom.

In Het zonnetje in huis maken we daarnaast kennis met verschillende andere bewoners van het mooie dorpje Foxwell. Sammy, de ondergewaardeerde muzikant en beste vriend van Lou en Jess, zijn vriendin, vind ik ook zo lief samen en hun verhaallijn is ontzettend leuk om te volgen. Della en haar kinderen halen dan weer het bloed onder je nagels vandaan maar hey, dat soort mensen moeten er ook zijn. En no worries, uiteraard was er ook een love interest voor Lou, in de vorm van de hunky Remy.

Jill heeft een prettige schrijfstijl vind ik. Even vond ik het verhaal iets te kabbelend, maar al snel zat ik er weer helemaal in en heb ik zelfs even vooruit gebladerd omdat ik zo ontzettend nieuwsgierig was naar het verloop van het verhaal. Maar ik had niet ver genoeg gebladerd blijkbaar, want het einde liep niet helemaal zoals ik had verwacht! Maar dat maakt het verhaal van Lou en haar liefdes alleen maar nóg aangrijpender.

Meer recensies van Corine Lammers