Falling hard for Maggie!

In Falling Hard for the Royal Guard lezen we het verhaal van de lieve, ‘gewone Maggie’, die samen met haar vader, een beefeater, in the Tower of London woont. Wanneer ze Freddie , een King’s Guard, letterlijk tegen het lijf loopt, is ze meteen van hem onder de indruk. Maar is het wederzijds?

Waar Maggie ‘hard’ voor Freddie valt, ben ik als een blok gevallen voor Maggie. Love her! Met haar menselijke trekjes (ietwat onhandig en niet zo gedisciplineerd) hebben we eindelijk eens te maken met een realistische hoofdpersoon wiens imperfecties ook gewoon uitgebreid en beeldend worden omschreven. Voor mij een erg herkenbare persoon, maar in een niet zo herkenbare, tot de verbeelding sprekende omgeving.

Want wat bijzonder zeg, wonen in de Tower of London. Deze ongebruikelijke plek, en de vele verhalen en gebruiken die daar bij horen, maakt voor mij het verhaal extra interessant. Ik houd wel van een hedendaagse romance op een historische, traditionele plek!

Mijn favoriete ‘bijrollen’: de raven en de ravenmeester! Wat een mooi mens!

****

Meer recensies van Corine Lammers