Liefdevol!

Corine Lammers 17 oktober 2023
Wanneer Hazel van haar ouders hoort dat zij gaan scheiden, besluit ze dat er dan maar één ding op zit: ze gaat uitzoeken waar dit vandaan komt en zij zal ervoor zorgen dat haar ouders weer bij elkaar komen. Dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, blijkt al snel als Hazel naar haar (dementerende) oma wordt gestuurd in de vakantie en Italië door haar neus wordt geboord. Niet alleen loopt haar plannetje daardoor in de soep, ook haar grote liefde loopt ze hierdoor mis. Of toch niet…?

Als je begint te lezen, zit je direct helemaal in het verhaal en kán je niet anders dan snel verder lezen om erachter te komen hoe dit verhaal eindigt. Dit zal denk ik de doelgroep van dit boek erg aanspreken. Na dit spannende begin, gaan we terug in de tijd, met één van de vele metaforen die je in dit boek zal vinden. Hazel is geïntrigeerd door vogels en veel metaforen gaan dan ook over deze dieren, prachtig!

In dit boek komen veel verschillende thema’s voor, niet alleen scheiding, maar ook dementie, autisme, verlies van een huisdier, social media.. Maar bovenal is dit een boek over de liefde. De imperfecte maar allesomvattende liefde, voor dier en natuur, voor elkaar. En voor jezelf, precies zoals je bent.

“Beloof me één ding, Hazel. Dat jij altijd jezelf durft te zijn en te blijven. Ga je niet anders voordoen voor andere mensen. Wees gewoon jij.”

Meer recensies van Corine Lammers