Verrassend verhaal
Taylor Jenkins Reid woont en werkt in Los Angeles. Ze heeft verschillende romans op haar naam staan, waaronder haar recentste, "Daisy Jones & The Six", een internationale bestseller werd.
Toen er eind juli een oproep kwam van Ambo Anthos waar ze op zoek waren naar 25 vooruitlezers, aarzelde ik geen moment om me aan te melden. En ik was één van de gelukkigen. Zeven weken lang op maandag een nieuwe echtgenoot in de mail (wat ga ik dit missen).
Het management van Evelyn Hugo heeft gevraagd of het tijdschrift Vivant een stuk over haar wil schrijven. Ze denken dat het gaat over een jurkenveiling, maar dit is niet het geval. Evelyn heeft specifiek om Monique Grant gevraagd. Het wordt geen interview maar een levensverhaal in de vorm van een boek. Het boek moet na de dood van Evelyn uitgegeven worden.
"Wie was de liefde van Evelyns leven?
Dat is de hamvraag. Dat is de essentie van dit boek.
Zeven echtgenoten.
Van welke hield ze het meest?
Wie was de ware?
De geboren Cubaanse Evelyn start haar verhaal in de jaren vijftig , wanneer haar carriere begint en ze verhuisd naar Los Angeles. Evelyn is heel open naar Monique toe en vertelt haar levensverhaal in geuren en kleuren. Over haar zeven echtgenoten die allemaal verschillend zijn.
"We waren twee maanden getrouwd toen hij me voor het eerst sloeg".
Naarmate het levensverhaal van Evelyn vordert, wordt de band tussen haar en Monique steeds sterker.
"Ze gaan waarschijnlijk zeggen dat ik op foute mannen val".
Zonder verder al te veel te verklappen over het einde wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische wijze samenkomt met dat van Monique. Nieuwsgierig geworden? Ga dan dit boek gewoon lezen. Je wordt verrast door de verhalen van de actrice Evelyn Hugo, je wordt er ingezogen en wil alleen maar verder lezen. Helaas moest ik steeds een week wachten, maar het was zeer de moeite waard. Vandaar ook mijn vijf sterren voor het boek.
"Wie was de liefde van Evelyns leven?
Dat is de hamvraag. Dat is de essentie van dit boek.
Zeven echtgenoten.
Van welke hield ze het meest?
Wie was de ware?
"We waren twee maanden getrouwd toen hij me voor het eerst sloeg".
"Ze gaan waarschijnlijk zeggen dat ik op foute mannen val".