Wie veranderd de wereld?

Danielle Danielle
1 mrt 2022

Het meisje wat de wereld veranderde

Lisa gaat in de vakantie bij haar opa logeren. Lisa zit niet helemaal lekker in haar vel en bij aankomst valt ze ook nog een hard. Pff en de vakantie moet nog beginnen.
Opa vraagt haar of ze zin heeft om het geheim van het leven te gaan ontdekken. Dit klinkt wel spannend en ze besluit mee te doen.
Vanaf dan is de zoektocht begonnen en neemt opa haar gedurende een aantal dagen mee in verwondering, verbazing, dilemma’s van het leven. Maar op een manier dat het begrijpelijk is en dat ze er iets mee kan doen.

Mijn mening

Wat een heerlijk verhaal van een opa met kleindochter en hoe het leven in elkaar zit. Het is geen opa verteld boek maar echt een wijze man die kleindochter op “sleeptouw” neemt om de gaan ervaren/ verwonderen/ontrafelen wat het leven nu is. Daarnaast is het ook voor opa een spiegel die zijn kleindochter hem voor houdt.
Een boek vol levenslessen, filosofieën, wijsheden en nog veel meer over het leven. Het leest lekker vlot en je leert er ook nog eens veel van zonder dat je dat door hebt.
Wat ik via de leesclub begreep is dat het meisje Lisa een leeftijd van 13 jaar zou hebben. Ik vind dit niet echt geloofwaardig met hoe Lisa in het verhaal reageert. Ik vind de reacties van een veel jonger kind zo rond de 10-11.

Schrijfstijl.

Het is een fijne manier van schrijven. Het is een een taal geschreven dat iedereen begrijpt. Filosofische boeken kunnen vaak wat zweverig of langdradig zijn. Dat is hier niet het geval. Ook is het mooi te lezen dat het geheim van het leven van diverse kanten wordt bekeken.
Wel is het en blijft het met verhalen zoals deze dat je altijd van uit je eigen gevoel moet blijven handelen/geloven. Er is geen 1 waarheid.

Meer recensies van Danielle