Leuk boek maar ik had meer kerst verwacht
De verborgen kerstbibliotheek is een warm en vermakelijk verhaal zoals we dat van Jenny Colgan gewend zijn. In dit deel volgen we Mirren, die in dienst treedt van Jamie – de beheerder van een oud kasteel dat dringend aan restauratie toe is. Samen gaan ze op zoek naar een bijzonder, eeuwenoud boek dat genoeg geld moet opleveren om het kasteel te redden. Tijdens deze speurtocht vol raadsels groeit er langzaam maar zeker iets tussen de twee.
Colgan weet wederom een charmante setting neer te zetten, compleet met een sfeervol kasteel en een mysterie dat stap voor stap wordt ontrafeld. De dynamiek tussen Mirren en Jamie is prettig en soms ontroerend. Het leest allemaal heerlijk weg.
Toch bleef één element wat achter: de kerstsfeer. Met een titel als De verborgen kerstbibliotheek verwacht je een echte kerstroman – het soort verhaal waarbij je de lichtjes bijna kunt ruiken en de sneeuw hoort knisperen. Dat gevoel bleef hier een beetje uit. Waar eerdere delen juist uitblonken in gezelligheid en winterse warmte, voelt deze roman iets minder feestelijk aan dan gehoopt.
Desondanks is het een leuk, luchtig verhaal dat prima past bij een ontspannen leesavond. Maar voor wie zoekt naar een écht kerstig boek, biedt dit deel minder glinsterende magie dan de titel doet vermoeden.
Eindscore: 3 sterren.
Vermakelijk, maar minder sfeervol dan de eerdere delen.
Eindscore: 3 sterren.
Vermakelijk, maar minder sfeervol dan de eerdere delen.