Een boek met potentie
De vermoorde straatmuzikant
Voor de boekenreizigers leesclub mocht ik het boek De vermoorde straatmuzikant van Kees van der Wal lezen.
Jerry een voormalige hoofdcommissaris van de politie in Rotterdam is samen met zijn verloofde Jenny een eigen detectivebureau gestart. Hij werkt nog steeds samen met de politie waar goede afspraken over de samenwerking zijn gemaakt.
Op een dag wordt er een straatmuzikant vermoord en voor een café aangetroffen. De politie schakelt hier gelijk de hulp van Jerry en zijn team in.
Het blijft alleen niet bij 1 moord dus hebben ze met elkaar de handen vol.
Het detectivebureau is op dit moment gevestigd in het Hotel van Jenny en ook een aantal van de medewerkers van dit hotel werken ook in het detectivebureau. Vanuit het hotel wordt er veel besproken en gaan vele acties uit.
Het is een leuk bedacht verhaal waar naar mijn idee nog veel meer uit te halen is. De personages zijn en blijven erg oppervlakkig vind ik. Ook de schrijfstijl komt wat houterig over. Net of je een rol in een toneelstuk zit te lezen. Zo letterlijk wordt het opgeschreven. Dit zorgt er in het begin even voor dat het voor mij niet lekker las maar naarmate het boek volgde zit je in deze flow en is het goed te doen.
Waar ik me lichtelijk aan ergerde was het vele drank gebruik in het boek en het vele eten. Bijna elke dag was er wel een uitgebreide maaltijd, lunch of borrel waar men bij was. Dit was niet echt reëel in mijn ogen.
Nogmaals het verhaal heeft zeker potentie en is goed bedacht maar de uitvoering had wat beter gekund naar mijn mening