Niet perfect, maar wel heerlijk verslavend

Daphne Lippmann Daphne Lippmann
24 mrt 2025

In Haar huishoudster van Samantha Hayes maken we kennis met een jonge vrouw die in een gezin belandt als perfecte hulp. Ze neemt alle taken uit handen, is lief voor de kinderen en krijgt zelfs een eigen kamer aangeboden. Toch wordt al snel duidelijk dat ze niet toevallig in dit huis is terechtgekomen. Ze heeft een geheim doel, en de vraag blijft: wie loopt er eigenlijk gevaar?

Het verhaal leest soepel en vlot, mede door de afwisseling in perspectieven. Dat zorgde ervoor dat ik bleef doorlezen, de eerste helft had ik zelfs in één dag uit. Het deed me qua sfeer soms denken aan De Nanny van Nelle Lamarr: diezelfde mix van domestic thriller en sluimerend ongemak. Het tempo en de POV-wissels maakten het verslavend, al had ik wel het gevoel dat er losse eindjes bleven liggen en sommige vragen onbeantwoord bleven.

Wat dit boek sterk maakt, is de dubbele twist. Eerst denk je dat je het doorhebt, en dan gooit de epiloog alles opnieuw om. Die laatste pagina’s gaven het boek voor mij de impact die ik zocht. Ondanks de losse draden bleef ik daardoor met een tevreden gevoel achter.

Niet iedereen zal zich kunnen vinden in een verhaal dat niet waterdicht is uitgewerkt, maar voor mij was dit een fijne thriller om tussendoor te lezen. Spannend genoeg om in te blijven hangen, licht genoeg om snel doorheen te gaan.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer recensies van Daphne Lippmann