Advertentie

25 jaar geleden amper 20 dagen na hun intrek in hun nieuwe woonst, vertrok het gezin Holt hals overkop alweer uit het huis. Alles achter latend, om er nooit meer terug te keren. Althans zo dacht dochter Maggie... Vader Ewan schreef hun verhaal neer in het boek ‘huis der verschrikkingen’... het werd een bestseller maar...
Het gezin viel uiteen, moeder Jess vertrok, weg van de verhalen en het boek dat hen dagelijks achtervolgde. De jonge Maggie werd als een raar buitenbeentje beschouwd en bracht haar jeugd vooral in eenzaamheid door.
Tot ze na dood van haar vader Baneberry Hall in Bartleby erft ...en Maggie, intussen aan de slag in de renovatie van huizen, ook dit huis onder handen wil nemen om te kunnen door verkopen. Maar vooral om eindelijk de waarheid te kennen. Noch vader noch moeder hadden tot nu antwoord willen geven. ‘Is het verhaal in het boek waar
gebeurd? Of is alles verzonnen voor geldgewin, hun verdere leven tekenend, een gezin verscheurend.’
Ze kreeg enkel te horen: ‘blijf er weg, het is er niet veilig voor je’.

Het verhaal gaat heen en weer, met hoofdstukken wisselend geschreven vanuit de vader, 25 jaar geleden -als boek in het boek -, en hoofdpersoon Maggie, in het nu.

De titel is een beetje raar gekozen, want ik zie geen verband met het verhaal. Maar het boek is (Ont)Spannend! In het midden kabbelt het verhaal soms, maar erna sleurt het je mee! Voor al wie wel of niet gelooft in spoken, geesten of demonen in een huis met een geschiedenis... waar je denkt te voelen welke kant het opgaat, maar een onverwachte ontknoping volgt!

Reacties op: ‘blijf er weg, het is er niet veilig voor je !’

74
Voor het donker thuis - Riley Sager
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners