Kleurrijke zoektocht
John wordt, vol blauwe plekken, wakker in een park in Parijs. Hij herinnert zich niet hoe hij daar is terecht gekomen is, geen naam, geheugenverlies speelt hem parten.
Hij gaat op zoek naar zijn identiteit, en gevoelsmatig trekt hij op pad naar Rome.
Thuis begint zijn vrouw Roos rond te vragen, ongerust dat haar man na het verstrijken van de datum waarop hun weddenschap eindigde, niet terug thuis verschijnt.
Samen met haar vriendin en vrienden, met toevallige passanten en mensen met wie ze een nieuwe band opbouwen in Rome komen ze op het goede spoor.
De spanning in de zoektocht is goed weer gegeven, zeker het telkens elkaar weer op een haar na mis lopen.
Daarnaast bevat het boekt mooie beschrijvingen van Rome, wat heel leuk is, zeker als je er al geweest bent, zo herkende ik de Scala santa, een indrukwekkende plaats en sfeer.
Ook het gezellige in de kleine straatjes en pleinen. Zoals de buurt van Trastevere. En het lekker eten !
Dus je krijgt ook een portie vakantiegevoel.
Volgende thema’s komen aan bod:
*waardering voor het kleine, je hoeft niet rijk te zijn, de vriendschap en hulp van de verschillende personages is evenveel ‘rijkdom’
*het zoeken naar eigen identiteit
*de hulpeloosheid van iemand met hersenletsel
*doorzetting
*trouw (geen nieuwe relatie zonder te weten hoe het zit met Roos van zijn ring)
*dankbaarheid
*hoe verscheiden ze ook zijn, alle personages (alle mensen) hebben een mooie bijdrage
Het is een vlot aangenaam geschreven boek dat je zo in 1-2-3 uitleest. Soms is er eens een kleine herhaling die niet echt hoeft, maar het remt het lezen zeker niet.
Hier en daar komen we, zeker voor Vlamingen, minder gebruikelijke woorden / uitspraken tegen, maar dat stoort niet : vb.
'Tot volgende maand dan, ijs en weder dienende.'
We zijn gebrouilleerd.
Leuk boek.