Ongeluk.. of niet?
"Na een avond in de bieb vindt Ella haar oma Fabi dood onder een omgevallen boekenkast. Een ongeluk.. of niet?"
Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Ella, dus je komt samen met haar stukje bij beetje dichter bij het antwoord op de vraag: was het ongeluk wel een ongeluk?
Hoewel het verhaal gelijk pakkend begint (met een omgevallen boekenkast), moest ik even inkomen. Ik vond het verhaal wat traag lopen en was een beetje aan het wachten op actie of spanning. Dat het voor mij zo aanvoelde komt denk ik omdat Iris Boter ontzettend gedetailleerd schrijft. lets wat natuurlijk niet perse slecht is. Je leert de personages zo steeds beter kennen.
Naast het oplossen van het grote mysterie rondom de oma van Ella, komt er ook nog een vleugje romantiek in dit boek Voor. Ella loopt haar Vroegere klasgenoot Wout tegen het lijf en als vanzelfsprekend ontstaat er wat moois tussen de twee. Deze closed door romance vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal. Ik miste namelijk hoe gedetailleerd het ook geschreven is, wat diepgang in het hele verhaal.
Al met al moet ik zeggen dat dit boek makkelijk weg las, maar ik bleef zoeken naar de spanning. In de laatste 50 bladzijden kwam er een grote plottwist die ik zeker niet zal aankomen. Dus met die verassing was ik erg blij.
Dit boek wordt omschreven als een 'sfeervolle en spannende cosy mystery vol dorpse intriges en eigenzinnige personages. Daar kan ik me zeker bij aansluiten. Ik denk echter dat het genre cosy crime het misschien nét niet helemaal is voor mij.
Ik sluit deze recensie graag af met deze mooie woorden die in het boek voorkomen: 'Mensen die je als kind gekend hebben, kennen een stukje dat je niet verborgen hebt kunnen houden. En dat is misschien wel je echte ik'
Ontzettend bedankt Iris Boter en zininfeelgood voor dit recensie exemplaar Ik ben daar altijd super dankbaar voor.