Lees de serie op volgorde

defne.leest 18 december 2025
Confession, ik moest echt even een paar hoofdstukken inkomen en twijfelde of ik toch boek eerst had moeten lezen. Ookal is bij voorhand aangegeven dat alle delen los van elkaar gelezen kunnen worden, denk ik toch dat het qua leeservaring beter is om de volgorde netjes aan te houden.
Ik had het gevoel dat ik niet zo hakkelen, had ik boek 1 gelezen. En een serie komt denk ik echt beter tot zijn recht op volgorde. Ik vond de hoofdstukken iets aan de lange kant en daardoor het verhaal een beetje traag, vooral in het begin.
Toen ik echter eenmaal bekend was met de personages, kwam ik goed mee in het verhaal. Het verhaal is zo geschreven dat het geen ongeloofwaardig verhaal is ookal komen er alternatieve personages en volksverhalen in voor.
De toevoeging van de Witte Wieven vond ik leuk en passend in dit boek. Leuk want ik kom zelf uit Twente dus ik vond er herkenning in. En passend omdat dit boek natuurlijk deels gaat over een oude vermissing en de Witte Wieven staan bekend als Voorspellers van leven en dood en kunnen mensen verleiden om hen te volgen, waarna de persoon verdwijnt.
De titel van het boek verteld ons natuurlijk ook dat er een schat in het spel is. Wat deze precies is wordt pas laat in het boek onthuld. Dit zorgt er dan ook voor dat je wil blijven doorlezen, niet perse omdat het verhaal nou vol actie en spanning zit maar omdat je graag het mysterie wil ontrafelen.
Toen het einde naderde kreeg het verhaal meer vaart en kwam er hier en daar een twist en ontrafeling die ik niet zag aankomen. De ontknoping maakte voor mij mijn langzame start weer helemaal goed en de rest van de serie staat inmiddels op mijn ellenlange tbr.

Meer recensies van defne.leest

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.