Schattige cover / duistere inhoud
Wist jij dat het werk van Edgar Allan Poe de inspiratie was voor grote schrijvers als Stephen King en Arthur Conan Doyle?
Dit schattig ogende boekje bundelt dertien onvergetelijke vertellingen van Edgar Allan Poe. En ik zeg bewust 'schattig ogende' want hij is alles behalve schattig. Bij het lezen van de meeste verhalen gingen mijn nekharen overeind staan.
Dit boek is een echte klassieker en dat merkte ik vooral aan hoe er geschreven is. Ik moet toegeven dat ik door mijn dyslexie soms wat moeite kan ervaren bij het lezen van klassiekers omdat er vaak 'oud taalgebruik' wordt gebruikt. Daar kan ik dan wat moeilijk inkomen en dat was ook bij dit boek het geval.
Desalniettemin hield dit boek wél mijn interesse vast tot het einde. Het ongemakkelijke gevoel dat ik kreeg tijdens het lezen zorgde er voor dat ik juist door wilde lezen.
Poe schrijft over de meest macabere en psychologisch verontrustende situaties en als liefhebber van een goede angstaanjagende horror (film) op zijn tijd, vond ik dit boek erg interessant om te lezen.
Oja, mijn favoriete verhaal uit deze bundel? Dat is toch De Zwarte Kat. Het is bijzonder hoe een mens ongelooflijk wrede dingen kan (be)denken en nog afschuwelijker om dan vervolgens die ideeën tot uiting te zien komen.
Dit boek mocht ik lezen en recenseren van uitgeverijrainbow. Ontzettend bedankt voor dit recensie-exemplaar!