Romantische feelgood met een vleugje kerstmagie
Na het lezen van de flaptekst was ik erg nieuwsgierig naar deze kerstige cosy small town romance. Als liefhebber van fantasy was ik benieuwd hoe erg 'fantasy' dit boek zou zijn. Een van de hoofdpersonages is tenslotte een geest van voorbije kerstfeesten.
Nou ken ik the ghost of Christmas past vooral uit kerstfilms en was ik bang dat het daardoor voorspelbaar zou worden. Gelukkig ben ik blij verrast door hoe dit verhaal vorm is gegeven. Ik vond het ondanks dat het idee niet nieuw is een erg origineel cosy kerstverhaal.
De schrijfstijl is fijn. Ik kwam makkelijk in het verhaal en het boek leest vlot weg. Ook de humor die naast de serieuzere onderwerpen voorbij komt deed veel voor dit boek. Dit maakte het voor mij echt 'cosy' en zelfs soms inleefbaar (voor zover dat kan met een kerstgeest).
Het verhaal lees je vanuit meerdere POV's al heb ik wel het idee dat je Harriet iets beter leert kennen dan Nolan. Wat ik misschien ook wel weer passend vind want hij mag als geest voor mij wel wat mysterieus blijven.
Nou heb ik één puntje van 'kritiek' en kan ik niet geloven dat ik dit zeg maar ondanks dat ik de chemie tussen de personages hartverwarmend vind, had ik de intiemere scènes misschien toch als 'closed door' willen lezen. Misschien komt het ook omdat het een geest en een mens is en dat dit mij een soort error geeft. Maar ik had het mooier en passender gevonden in dit verhaal als dat stukje achter gesloten deuren ook een soort mysterie was gebleven.
Al met al vond ik het boek leuk. Het was uiteindelijk niet voorspelbaar en geeft weer een andere kijk op een bestaand idee. Het verhaal is sfeervol en past perfect bij de winter die nadert.
Ik raad je dit boek aan als je van een romantische feelgood houdt met een vleugje kerstmagie.
Ook als je geen fantasy lezer bent is dit boek een heel toegankelijk boek om te lezen.
Oja de middelbare scholier in mij maakte even een sprongetje toen haar lievelingslied van in die tijd voorbij kwam