Hartverscheurde vloek

defne.leest 22 oktober 2025
Soms begin je in een boek en weet je na één hoofdstuk al 'dit boek gaat mij verassen'. It did not disappoint! Om te beginnen leest dit boek heel lekker weg. Het is gelijk spannend Meryle het hoofdpersonage. Je leert haar tijdens het verhaal heel goed kennen en echt begrijpen. Haar ervaringen in de pleegzorg, haar gevoelens en haar kwelgeest, alles wordt zo helder beschreven dat je haar pijn voelt en samen op zoek gaat naar antwoorden.

Het huis van verwrongen zielen is een spannende paranormale YA en daar is niets van gelogen. Ondanks dat hij al spannend start blijft er een build up van spanning. Er zit vaart in het verhaal en tegelijkertijd is er ook suspense. De balans van angstaanjagende, grimmige situaties en emotionele, hartverwarmende momenten zijn zo knap geschreven. Je wordt dit boek ingezogen en het laat je niet meer los.

Op een gegeven moment volgen plottwist na plottwist en wordt langzaam een groot mysterie ontrafeld. Ik kan je zeggen, ik werd absoluut verrast. Dit boek kon ik echt niet wegleggen. Zelf nu hij uit is, is hij blijven hangen.

Manon, dit is je debuut en zoals ik je al heb verteld hier mag je heel erg trots op zijn! Ik kan niet wachten naar wat er nog meer in je vingers zit

Ik mocht dit boek als ARC lezen waarvoor super bedankt hamleybooks en authormanonvisser

Meer recensies van defne.leest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.