Spicy thriller, maar geen Verity

defne.leest defne.leest
27 mrt 2026

"Het personage en de muze lopen in elkaar over as waterverf in de regen"

Woman Down wordt omschreven als Colleen Hoovers donkerste roman tot nu toe, vol spanning, passie en mysterie. Maar een kleine waarschuwing vooraf: ga dit boek niet in met Verity als meetlat. Die vergelijking wordt al snel gemaakt, maar de twee zijn totaal verschillend. Als groot Verity-fan vond ik persoonlijk dat Woman Down daar niet overheen gaat, al werd dat in de marketing soms wel een beetje gesuggereerd.

Dat neemt echter niet weg dat ik echt van dit boek heb genoten. Het is een heerlijke spicy thriller met voldoende spannende momenten en meerdere plottwists en nee, ik zag ze zeker niet allemaal aankomen.

Hoovers vlotte schrijfstijl leest zoals altijd erg prettig, waardoor ik in no time door het verhaal heen vloog. De opgebouwde seksuele spanning die centraal staat in het verhaal gaf het geheel nét dat extra laagje dat het voor mij moeilijk maakte om weg te leggen.

Ik sluit me dan ook niet aan bij de negatieve reacties. Voor mij was dit een vermakelijke read. Geen 5% boek, maar absoluut eentje die ik zou aanraden als je houdt van een thriller met een spicy randje.

Meer recensies van defne.leest