Griezelig goed
In "Clownsnacht" lezen we het verhaal van Fara. Fara gaat oppassen bij een rijk gezin tijdens 'Clownsnacht'. Over deze avond worden er allerlei verhalen verteld, de één nog griezeliger dan de ander. Fara is echter niet bang, het zijn toch maar griezelverhalen. Wat ze wel griezelig vind, zijn alle opgezette dieren bij het gezin waar ze oppast.
De oppas kinderen, Suzie en Marnix, zijn ontzettend braaf en gaan netjes op tijd naar bed. Tijd om op de bank te ploffen en Netflix te kijken, op een makkelijker manier kan je je geld niet verdienen.
Echter hoe later we in de avond komen, hoe vaker er rare dingen gebeuren. Het begint met Suzie die een nachtmerrie lijkt te hebben, ze verteld tegen Fara dat ze niet wilt dat de clown naar haar kijkt... Fara vind het niet vreemd dat Suzie nachtmerries krijgt met al die opgezette dieren in huis, er staat zelfs een nep-clown in de bibliotheek.
Fara zegt tegen zichzelf dat ze zich niet zo moet aanstellen. De politie is vlakbij, de kinderen liggen op bed en ze is in een veilig huis. Maar of dat ook echt zo is?
Een goed griezel verhaal! Dit boek bevestigd mij weer dat ik inderdaad niet van horror hou. Ik zal dan ook niet snel weer een horror verhaal oppakken ;) Maar dit betekent natuurlijk niet dat ik het boek slecht vond, allesbehalve!
Het is een jeugdverhaal en dat is ook te merken aan de schrijfstijl en de dikte van het boek. Het leest gemakkelijk weg en de woorden die gebruikt worden zijn niet al te ingewikkeld. De spanning in het boek zorgt er voor dat je alsmaar door wilt lezen en ik kan mij dan ook goed voorstellen dat dit een heerlijk boek is voor mensen die van horror verhalen houden.
Het bevat ook datgene wat een horror verhaal (geloof ik) nodig heeft. Veel spanning, wat gruwelijke situaties en een hoofdpersoon waarbij je snel een band krijgt. Het boek heeft ervoor gezorgd dat ik niet met een gerust gevoel mijn bed in stapte (ik had het wellicht niet in de avond moeten lezen....) en dat is juist waar het om gaat. Conclusie, goed geschreven, goed en spannend verhaal, maar ik zal niet snel weer een horrorverhaal oppakken want oh oh oh, wat kan ik daar slecht tegen!