Belangrijke boodschap

Demi Stein Demi Stein
26 mrt 2021

David Attenborough, bekende filmmaker, neemt je mee op reis in zijn wereld - onze planeet. Hierin beschrijft hij zijn belangrijkste momenten als bioloog. Hij verteld hoe hij oog in oog stond met gorilla's en hoe hij zijn leven wijdde aan het vastleggen van onze prachtige natuur. Daarnaast verteld hij ook over de verwoesting die hij in al die jaren met eigen ogen heeft kunnen zien en wat van invloed dit heeft op onze planeet. Actuele problemen komen naar voren met een dringende en belangrijke boodschap.

De Netflix serie heb ik eerst gezien voordat ik het boek heb gelezen. Maar de informatie die vermeld wordt in het boek komt voor mij toch duidelijker over en blijft ook beter hangen. Ik ben dan ook blij dat ik de keuze heb gemaakt om dit boek te gaan lezen.

Het boek is heel makkelijk onderverdeeld in tijdssloten en het woordgebruik is duidelijk. Hierdoor is het boek door iedereen gemakkelijk te lezen. Het is heel interessant en ook verontrustend wat er verteld wordt, met name door David Attenborough zijn persoonlijke ervaringen.

Dit boek vind ik een aanwinst, zeker als je het interessant vind om te lezen over onze planeet, dieren en milieu. De foto's en plaatjes die in het boek worden gebruikt, verduidelijken de uitleg en maakt het boek nog net weer interessanter. En de cover? Die is gewoon prachtig!

Meer recensies van Demi Stein