Rollercoaster van emoties
In dit boek lezen we over Daan. We zien fragmenten van de tegenwoordige tijd, maar we krijgen ook fragmenten te zien van de verleden tijd. Een interessante afwisseling.
Daan vertrekt in de tegenwoordige tijd naar Las Vegas. Hij wilt gaan ontdekken hoe het leven van een proffesionele pokerspeler gaat. Hij laat daarbij zijn vriendin, vader en thuis achter.
Tijdens de pokerwedstrijden blikt hij terug op hoe hij hier eigenlijk terecht is gekomen. Daan heeft een hectische tijd achter de rug doordat zijn vader van het ene op het andere moment hulpbehoevend is geworden. Zijn vader is niet de gemakkelijkste man en staat erom bekend vrouwen te verslinden. Dit keer blijft hij echter plakken aan zijn vriendin Bianca. Maar of dit nou wel het effect geeft waar iedereen op zit te wachten...
Deze debuutroman van David is zeker een interessante. Als lezer wordt je meegenomen naar een interessante periode in Las Vegas maar tegelijkertijd krijg je fragmenten te lezen van een heftige periode. Een interessante afwisseling en zeker de moeite waard om te lezen.
De schrijfstijl van David is er niet één die mij bijzonder trekt, maar ik heb er ook zeker niks op aan te merken. Dit ligt vooral aan persoonlijke smaak.
Het verhaal zelf is, zoals ik hierboven al vermelde, interessant. Maar soms ook frustrerend! Bianca trekt zelfs bij mij het bloed onder de nagels vandaan en het liefst wil ik even een hartig woordje met haar spreken want wat ze daar toch flikt... Dat kan gewoon echt niet! Ik snap ook erg goed dat David even afleiding zoekt na deze heftige periode, maar anderzijds snap ik de gevoelens van zijn vriendin ook. Door de verschillende situaties, relatieontwikkelingen en gevoelens die er in dit boek voorbij komen is het dan ook een rollercoaster aan emoties.
Het boek heeft mij echter niet heel erg weten te raken. Ik leef enorm mee met wat de personages mee maken en vind het rot voor ze, het geheel heeft echter niet een bijzonder plekje in mijn hart genomen. Wel is het zo dat ik moeite had met de stukken waar veel informatie over de pokerwedstrijden in voor kwam, gezien dit een ondewerp is die mij jammer genoeg niet kan boeien. Wellicht dat dit mijn gevoel over het gehele verhaal wat beïnvloed heeft. Ik vond daarbij ook een aantal andere fragmenten niet bijzonder interessant. Dit maakt het echter geen slecht boek!
Mijn vermoeden is dan ook dat wanneer je wel wat meer interesse hebt in poker (daarmee bedoel ik, al heb je er maar een beetje interesse in), dit boek al op een hele andere manier ervaart dan hoe ik het gedaan heb!
De relatie ontwikkelingen in dit verhaal zijn wel echt de moeite waard. Het is heel interessant om te lezen hoe ieder om gaat met de situatie van vader Daniël. Het is ook erg interessant om te zien welke gevolgen dit kan hebben op een relatie. Uit ervaring weet ik dat het neit gemakkelijk is wanneer iemand onverwachts hulpbehoevend wordt. Het verhaal is daarin dan ook erg realistisch vormgegeven, waarvoor mijn complimenten!
Niet helemaal mijn verhaal dus, maar dat komt puur door persoonlijke smaak. Ik ben zeker benieuwd naar ander werk van David Persons!