De vrouw in suite 11
Journaliste Lo Blacklock ontvangt een uitnodiging voor een persopening van een luxe hotel. Ze hoopt een interview te krijgen met de illustere eigenaar van het hotel, Marcus Leidmann. Helaas blijkt hij moeilijker te benaderen dan verwacht..
Wanneer ze ‘s avonds laat een telefoontje krijgt om naar zijn hotelkamer te komen, heeft ze al snel haar bedenkingen. Ze besluit te gaan, en treft daar niet Marcus maar zijn maîtresse aan die beweert in levensgevaar te zijn. Lo kan haar een uitweg bieden, maar ten koste van wat? Is deze vrouw te vertrouwen? En wat zijn de consequenties voor Lo?
De vrouw in suite 11 is het vervolg op De vrouw in suite 10. Zelf heb ik dit deel nog niet gelezen. De vrouw in suite 11 is los te lezen, maar voor de ultieme leeservaring is het denk ik wel beter om eerst de vouw in suite 10 te lezen. Het boek ziet er weer prachtig uit met mooie sprayed edges. Hoewel een boek natuurlijk om het verhaal draait, is een mooie cover wel een pluspunt.
Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Lo, die wordt uitgenodigd voor de persopening van het hotel. Daar gebeuren verschillende dingen die ze niet had voorzien. De lezer krijgt veel mee van haar gedachtegang, overwegingen, twijfels en gevoelens. Hierdoor leer je Lo echt kennen en krijgt haar karakter veel diepgang. Andere personages hebben minder diepgang.
Ware heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor je door het boek dat is opgebouwd uit vijf verschillende delen heen vliegt. De beeldende schrijfstijl maakt dat je de scènes haast voor je ziet. De spanning bouwt zich langzaam op in het verhaal en wanneer deze eenmaal op gang is komen er diverse plottwisten aan bod. Ik vind het altijd heerlijk wanneer ik denk iets door te hebben en het dan toch niet zo blijkt te zijn, en dat was bij dit boek ook weer aan de orde.
De vrouw in suite 11 is een thriller met een psychologische component. De vrouw in suite 10 is het eerste deel, waar ik persoonlijk achteraf gezien het liefst mee was begonnen. Desalniettemin staat deze inmiddels ook op mijn verlanglijstje en heeft het zeker niet afgedaan aan dit verhaal. Wat mij betreft een aanrader!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.