Duinhuisje

DeniseM 07 augustus 2025
3.5 sterren

Femke erft het duinhuisje van haar overleden vriendin Iris. Het vakantiehuisje is een plek waar Iris en Femke veel herinneringen hebben gemaakt en waar ze zich altijd fijn voelden. Dat het ook de plek is waar Iris overleed, maakt dat de altijd fijne plek een rauw randje krijgt. Na de dood van Iris gaat Femke naar het duinhuisje toe om schoon te maken. Al snel stuit ze op een notitieboekje waar verschillende aantekeningen van Iris in staan. Een van de aantekeningen gaat over een afspraak. Een afspraak op precies dezelfde tijd als waarop de politie haar natuurlijke dood heeft afgegeven...

Zelf heb ik al verschillende boeken van Linda van Rijn gelezen een tijdje geleden. Toen ik weer de kans kreeg een boek op te pakken, kon ik dan ook niet wachten. In het boek lezen we over de vriendinnen Iris, Femke en Astrid. Deze vrouwen hebben allemaal een eigen karakter. Femke neemt de centrale rol in in het boek en het boek is vanuit haar perspectief geschreven. Femke is een sterke, emotionele vrouw die vastbesloten is de waarheid boven tafel te krijgen. Als lezer kan je je goed met haar identificeren. Je krijgt veel mee van zowel de positieve als negatieve gevoelens die Femke ervaart. Van de andere personages blijft het karakter oppervlakkig en ontbreekt de diepere laag.

Van Rijn heeft met Duinhuisje wederom een vlot weglezende thriller geschreven. Vanaf het begin heerst er een mysterieuze sfeer rondom de dood van Iris en ook Femke blijkt niet helemaal veilig te zijn. De omgeving is beeldend geschetst, waardoor je als lezer je helemaal kan inbeelden hoe het duinhuisje en zijn omgeving eruit moeten zien. Naarmate het boek vordert neemt de spanning toe en uiteindelijk onthult het plot zich. Zelf had ik dit al ongeveer halverwege het boek door, maar desalniettemin was het nog steeds erg vermakelijk om te lezen!

Zoek je een makkelijk leesbare thriller die makkelijk wegleest om lekker op vakantie te lezen? Dan is Duinhuisje van Linda van Rijn zeker een goede optie!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM