De burn-out
Sasha loopt vast in zowel haar werk als haar privéleven. Uiteindelijk besluit ze terug te gaan naar de plek waar ze als kind graag kwam, een resort in Devon. Ze hoopt hier rust en zichzelf terug te vinden. Het resort is verre van wat ze zich herinnerde. Het hotel is vervallen en eigenlijk lijkt niets meer op het resort hoe Sasha het herinnert. Tot overmaat van ramp is nagenoeg de enige andere gast een chagrijnige gestreste man die Finn heet. Op het moment dat er geheimzinnige boodschappen op het strand verschijnen, die voor Sasha en Finn bedoeld lijken te zijn, moeten ze wel met elkaar in gesprek. En dat lijkt toch moeilijker te stoppen dan ze in eerste instantie dachten...
De titel van het boek wordt al snel eer aangedaan, de eerste hoofdstukken staan in het teken van Sasha en de strubbelingen die ze op haar werkplek ervaart. Hierin is ze niet de enige, maar het management weigert veranderingen door te voeren en komt in plaats daarvan juist met nog meer werkzaamheden op de proppen. Kinsella schrijft met humor, en dat is ook een mooie afwisseling wanneer de lezer over Sasha's moeilijkheden en twijfels leest.
Het boek leest erg vlot weg. Dit komt door de luchtigheid waarmee het boek geschreven is. Het is geschreven vanuit de ik-persoon (Sasha). Hierdoor krijg je veel mee van Sasha's belevingen en strijd, en het proces waarin ze de zoektocht naar zichzelf inzet. Ook krijg je veel mee vanuit Sasha's perspectief in de uiteindelijke groei naar Finn toe. Er zit een mooie lijn in het verhaal waarin zowel Sasha als de relatie tussen haar en Finn zich ontwikkelt
Heb je zin in een makkelijk leesbaar, humoristisch boek dat over een serieus onderwerp gaat maar waarin de nadruk hier niet te veel op ligt? Pak dan zeker De burn-out op!
Ik ontving dit boek van de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.
Ik ontving dit boek van de uitgeverij. Dit beïnvloed mijn mening niet.