een soort van recensie ofzo: ATLA - Katara and the Pirate’s Silver (10+)
Er is weer een strip uit in de wereld van ‘@AvatarTheLastAirbender’. Geen ellenlange verhalen over hoe dit boekje bij mij is gekomen. Het is namelijk simpel: ATLA + iets nieuws = Lezen
Team Avatar wordt aangevallen, uiteraard door de vuurnatie, en Katara wordt gescheiden van de groep. Ojeej. Ze mag natuurlijk niet gevangen genomen worden en sluit zich daarom aan bij een groep bijzondere types. Ze zal de Topher side, see what we did there, bij zichzelf moeten onderzoeken om zich weer bij Team Avatar te kunnen aansluiten.
Meestal wacht ik tot er drie strips uit zijn zodat ze gebundeld worden in een hardcover Library Edition. Te gekke dikke comics met noties van de makers. Maar bij deze is dat anders. Het is een sidequest van Katara en vind plaats tijdens de animatieserie die we kennen. Om precies te zijn tussen S02E09 en S02E10. Maar ik ben niet zo een hele grote fan van Katara zelf. Ik vind dat ze haar in de briljante recap aflevering precies zo neerzetten als dat ik haar zie ;)
Het is een prima verhaaltje. Klassiek ATLA met de grapjes en de levenslessen. Verder niet zo heel veel op aan te merken. Het mag allemaal wel wat dieper, maar het is een sidequest en met Katara dus dan kan je het verwachten. Ik weet alleen niet wat ik van de tekenstijl vind.
Sind de vorige serie ‘Imbalance’ zijn er nieuwe schrijvers en tekenaars. Bij die serie vond ik het heel tof! Ze worden iets volwassener neergezet en dat kan ook mooi in de tijdlijn. Maar dit is eerder. Een stuk eerder. Ik mis dus wel een beetje de kinderlijke en speelse vibe van eerder. Allemaal iets ronder en zachter. Maar ach… Het is nieuwe ATLA content en dan ben ik al snel tevreden.
In februari komt er weer een nieuw boekje en dan heeft Toph de hoofdrol. Zo lijkt. Hoe lang moet ik nog wachten op een Sokka special?