een soort van recensie ofzo: The House of Clouds (8+)
Moet ik nou echt weer vertellen waarom ik @lisathompsonwrites boeken lees? Voor eens en altijd wordt het nu duidelijk… OMDAT IK HAAR BOEKEN TE GEK VIND NATUURLIJK! En dan lees ik wat ze uitbrengt. Zo.
Tabby zit niet zo lekker in haar vel. Best logisch, want haar beste vriendin doet stom en haar opa is maar dement aan het zijn. Denkt ze. En dan ook nog eens die stomme stinkende hond van haar opa! Blerg. En als ze die hond uitlaat ziet ze iets vreemd. Iets in het leegstaande huis. En dan verteld haar opa weer een verhaal wat absoluut niet waar kan zijn. Toch?
Net als ‘Owen en de Soldaat’ is dit een kort verhaal. Ik ga zitten en in een mum van tijd is het uit. Ik moet dus goed onthouden dat ik heeeeeeel lllllaaaaaaannnngggggzzzzzaaaaaammmmm lees zodat ik zo lang mogelijk kan genieten. En ik word beloond.
Bij het probleem wat Tabby heeft kan ik me heel goed iets voorstellen. Dat je door het leven cynisch kunt worden en daardoor ook je verwondering verliest. Alles om je heen vind je maar stom en vergeet echt te kijken. Ook bij dit hele korte verhaal weet Lisa mij weer te raken. In elk boek wat Lisa schrijft herken ik altijd weer delen van mezelf. En dat vind ik fantastisch.
Nu kan ik gaan zeggen dat ik heeeeeeeel graaaaaaaag een dikker boek van haar wil lezen. En dat doe ik dan ook:”Ik wil heeeeeeel graaaaaaag een dikker boek van haar lezen!”. Maar dat neemt niet weg dat ik enorm geniet van dit soort korte verhalen. ‘Owen en de Soldaat’ ontroerde mij ontzettend en ‘The House of Clouds’ zorgde voor een brok in mn keel.
Dit boek is onder andere voor Engels kinderen met dyslexie. Ik lees de grote letter en zie veel witruimte. Dit maakt het natuurlijk perfect voor anders talige kinderen die Engels aan het leren zijn! Ik had graag Engels geleerd door haar boeken… En dat brengt mij bij het volgende.
Dit jaar heb ik een @pieterkoolwijk queeste maar volgend jaar heb ik er een met Lisa Thompson. Ik heb haar boeken al gelezen. Maar nog niet allemaal in het origineel. Ik heb nu al zin in mijn queeste van 2021.
En wist je dat er een vervolg op ‘De Goudvisjongen’ aankomt?! ‘The Graveyard Riddle’ heet het. Maar gaat het ook in het Nederlands worden uitgegeven? @billybonesuitgeverij