Mooie biografie

Desirée 09 juni 2023
Rudi Lubbers wordt al jong een goede bokser. Na amateur en professionele wedstrijden bokst hij in 1973 in Jakarta tegen Muhammad Ali. Rudi blijft twaalf ronden overeind staan tegen deze grootheid in de bokswereld.

Rudi groeit op in een kermisfamilie en na zijn bokscarrière trekt hij als kermisexploitant door Europa. Maar dan wordt zijn leven op z’n kop gezet als hij in Portugal wordt verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van 350 kilo hasj. Rudi was op de verkeerde plek en tijd en zit hierdoor acht jaar onschuldig in de gevangenis.

Na zijn vrijlating, wil hij zijn onschuld bewijzen en zijn naam zuiveren.

Een mooi en eerlijk geschreven biografie. Het levensverhaal van Rudi Lubbers is boeiend om te lezen, zeker omdat je af en toe moet denken: dit is waargebeurd.

De schrijfstijl van het boek is heel erg fijn, hierdoor blijf je doorlezen. De tekst is vlot en gemakkelijk te lezen.

Het boek is aangevuld met foto’s van Rudi Lubbers. Dit vind ik een fijne toevoeging, want nu heb ik een beter beeld bij de gebeurtenissen. Ook heb ik een aflevering van Andere Tijden Sport teruggekeken die in het teken stond van Rudi. Deze uitzending was ook erg interessant.

Het boek heeft duidelijke hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft een titel en een plaatje van een bokser.

Persoonlijk heb ik weinig met sport en/of boksen, maar dit boek is zeker de moeite waard om te lezen aangezien het levensverhaal uit meer dan boksen bestaat.

Meer recensies van Desirée