Advertentie

Ex-commando en veiligheidsadviseur Eugène Hamer wordt bij een dubbele moord gevraagd, rechercheur Neli Panka heeft de leiding over het onderzoek.

In een kledingkast schuilt een jongen die opzettelijk getuige is geweest van de slachting. De moordenaar daagt de politie in een brief uit hem op te sporen.

Hamer en Panka openen de jacht.  Het brengt ze op het spoor van een omvangrijk netwerk van  drugssmokkel en mensenhandel.

Het verhaal is al snel spannend, er gebeurt veel. Misschien wat te veel: de gebeurtenissen rond de val van Srebrenica, mensenhandel, drugssmokkel, de gruwelijke dubbele moorden met een onvrijwillige getuige. En dan ook nog de mysterie rondom Hamer. Het is maar goed dat het eind van het verhaal een redelijke samenvatting bevat.

De personages zijn zeker consequent doorgevoerd. Hamer reageert en acteert zoals je van een ex-commando mag verwachten. Panka is een slimme inspecteur met affiniteit met de psychologie van seriemoordenaars. De dader is een typische psychopaat die de weg kwijt is.

Het boek leest, ondanks de vele gebeurtenissen die met elkaar vervlochten zijn, prettig en vlot. Na een hoofdstuk is er ook telkens de wens om door te blijven lezen. Al met al een fijne thriller voor op het strand, aan het zwemband of lekker op de bank bij een druilerige dag.

Reacties op: Thriller bomvol gebeurtenissen

119
Dodenstoel - Johan Andersen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners