Advertentie

Hamer en Panka komen weer samen. Dit keer om op jacht naar het brein achter een aantal moorden en een aanslag: De Jakhals. Niemand weet wie hij is, maar hij wordt gezien als de gevaarlijkste terrorist van Europa. Zijn ware motieven zijn duister, maar zijn boodschap is duidelijk: pak me, voordat de volgende bom afgaat…

Dit tweede verhaal over Hamer en Panka is prima te lezen zonder het eerdere boek (Dodenstoel) over hen gelezen te hebben. Sterker nog, als je de twee boeken over Hamer en Panka achter elkaar leest, kun je je wat ergeren aan de herhalingen aan het begin van deel 2.

Zonder genade vond ik sterker dan Dodenstoel. Op een (belangrijk) detail op het eind na, is Zonder genade minder voorspelbaar. Ook is er meer actie en zijn de verhaallijnen wat makkelijker te volgen dan bij Dodenstoel.

Het karakter Hamer is in Dodenstoel al flink uitgewerkt en maakt in Zonder genade niet echt meer een ontwikkeling door. Maar zijn acties blijven wel continu passen bij zijn karakter. Panka maakt zeker wel een ontwikkeling door, ik ben benieuwd wat haar verhaal in volgende boeken gaat worden. Panka is geen alledaags karakter in thrillers en haar ontwikkeling in Zonder genade al helemaal niet. Dus dat is zeer interessant.

Zonder genade is een krachtige, verrassende actiethriller die je eerst in één ruk uit wil lezen.

Reacties op: Hamer en Panka 2, nog beter dan boek 1

10
Zonder genade - Johan Andersen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners