Ik voelde me een beetje misleid..
Voor ieder wat wils, want Kamer 706 is een veelzijdige roman. Dit boek is voor de lezers die van een beetje spanning houden en voor de romance liefhebbers.
Dit boek gaat over een zwaar uit de hand gelopen affaire, waarbij een benarde situatie zorgt voor interessante gedachten over het leven van de vreemdgaande vrouw. Ook de terreur geeft het verhaal een andere dimensie. Het onderwerp is (helaas) actueel en de invalshoek van een gijzelaar is sterk gekozen.
Anders dan de synopsis doet geloven is dit geen spannend boek, maar er behelst het verhaal slechts spannende verhaallijn. Kamer 706 bestaat namelijk uit drie afwisselende verhaallijnen: een zoetsappig liefdesverhaal, een spannend verhaal en het verhaal waar ik geen enkele sympathie voor kan opbrengen.
Ik heb direct een voorkeur voor het verhaal dat zich in de hotelkamer afspeelt. Ik had hier zelfs meer over willen lezen. Des te meer omdat de auteur de scènes in de hotelkamer steengoed, hartverscheurend en beangstigend heeft neergezet.
Dan was er het verhaal over de affaire.. Het voelde voor mij aan alsof de auteur verklaarde waarom de hoofdpersoon is vreemdgegaan en dat we er begrip voor zouden moeten opbrengen. Dit lukte mij echter niet. Sterker nog, het wekte een irritatie op.
Het verhaal heeft een bijzondere en originele insteek, al is het niet wat ik had verwacht na het lezen van de synopsis. Ik voelde me dan ook een beetje misleid.
*dit boek ontving ik als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.