Dit is het type boek dat ogen opent!
Ik las zelden een verhaal waarin ik zo meevoelde en -leefde met de hoofdpersoon. Al verschoot medeleven vaak naar medelijden. Dit verhaal beklijft. Misschien zelfs meer dan dat..
De auteur heeft het beginstuk haarscherp neergezet. Binnen enkele bladzijden had ik een beklemmend gevoel. Elke keer als Ciara’s echtgenoot zijn intrede in het verhaal deed - al was het voor één alinea - voelde ik een druk op mijn borst. De auteur heeft talent voor het levensecht maken van een verhaal.
Manipulatie, macht uitoefenen, bekritiseren, kleineren, haar wereld klein maken en houden.. Dit verhaal over emotionele mishandeling is vreselijk (belangrijk). Dit gaat over hoe iemand gevangen kan zijn zonder te zijn opgesloten.
Nest gaat over moederschap, met de dag leven, de eindjes aan elkaar knopen, onzekerheid, angst, kleine gelukmomenten tijdens een donkere periode, doorzetten, financiële onafhankelijkheid en de rol van de bekritiserende, betweterige stem in je hoofd. Ciara’s verhaal is verdrietig, pijnlijk, meeslepend en tegelijkertijd hoopvol en moedig.
Ik ben van mening dat iedereen dit boek zou moeten lezen. Het is geen mooi verhaal, maar het is meer dan relevant. Daarnaast is de schrijfstijl sterk en is het een verhaal dat iets losmaakt en blijft nazinderen.
*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.