Dit verhaal moest op gang komen, maar daarna vond ik het geweldig!

Deveney 03 februari 2026
Dit boek is een geweldige combinatie van de mysteries en intriges uit The Agency for Scandal en de Engelse high society en een onbekende afzender zoals we uit Bridgerton kennen. Alleen speelt dit verhaal zich af in de wereld van boekverkopers en -binders in Oxford en Londen. Uiteindelijk kon ik geen genoeg krijgen van dit boek.

Aan het begin was ik bang dat ik het boek als ‘saai’ zou bestempelen, maar de braaf ogende juffrouw Delany en het verhaal maakten al snel een sprintje naar romantiek, sensatie en spanning. Dat was het moment dat ik het mysterie niet meer kon loslaten. De auteur heeft me meermaals verrast met spannende momenten en het op een slimme wijze rondmaken van cirkels. Heel tof gedaan!

De schrijfstijl en taal in het boek zijn rijk en de thema’s goed gevonden. Het geheim van de boekbinder gaat over mysteries, speurwerk, opgroeien zonder moeder, geldproblemen, de ondergeschikte en ondergewaardeerde rol van de vrouw, communicatie via brieven en de anonimiteit van auteurs. En wat dat laatste betreft.. wie is A.D. Bell, de auteur van dit boek, eigenlijk?

Dit verhaal bewijst dat een boek meer behelst dan één verhaal!

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.