Pieken en dalen tijdens een periode van liefdesverdriet
Door dit boek te lezen accepteer je vrijwillig om het liefdesverdriet van een ander ten volste te ervaren. Dit is niet altijd een pretje; eerder weemoedig.
Het eerste gedeelte van het boek vond ik vrij neerslachtig, waardoor ik me meermaals afvroeg: moest dit verhaal in een boek worden gegoten? Halverwege het boek verschoof mijn antwoord op die vraag van ‘nee’ naar ‘misschien’ en later zelfs naar ‘ja’. Dit komt voor mij door de humor en toevoeging van andere onderwerpen aan het verhaal. Beide waren wat ik nodig had om dit een fijne leeservaring te maken.
Het gaat hoofdzakelijk over Andy’s gebroken hart, maar het gaat net zo goed over vriendschap, huisgenoten, je eigen weg vinden, eerste dates, social media en obsessies. Een leuke combinatie van onderwerpen.
Good material biedt bovenal een ander perspectief, namelijk liefdesverdriet vanuit het oogpunt van de man. Dit kan voor sommige mensen troost bieden door de enige mate van herkenning. Ik ben vooral ook benieuwd naar hoe een man dit boek ervaart. Herkent hij hoe Andy zich voelt of is dit voor hem uit de lucht gegrepen?
Het perspectief aan het einde van het boek vond ik erg sterk. Het einde van het boek > het begin van het boek.
*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.