Een mysterieuze thriller!
Wanneer Karen het oude familiehuis in Zillertal erft, ziet ze - na een moeilijke beslissing thuis - een kans om opnieuw te beginnen. Ze sluit al snel een vriendschap met Anouk en haar baby. Dan wordt Anouk dood aangetroffen, en alle sporen leiden naar Karen..
Zondaar leest vlot en heeft een prettig tempo, maar is niet de thriller die je voortdurend op het puntje van je stoel houdt. De spanning zit voor ons vooral in het mysterie en de geheimen die onder de oppervlakte sluimeren, niet zozeer in constante dreiging of actie.
Wat wij erg sterk vonden, zijn de podcastfragmenten die door het verhaal heen zijn verweven. Deze vormen een frisse en originele toevoeging. Ze lopen vooruit op de gebeurtenissen en zorgen voor een intrigerende extra laag die nieuwsgierig maakt en het verhaal meer diepte geeft. Dit is tof gedaan.
Het eerste gedeelte van het boek wordt gevormd door een situatieschets. Het verhaal draait meer om verborgen pijn, schuld en alles wat verzwegen wordt dan om klassieke thriller-spanning. Richting het einde komen de geheimen in sneltreinvaart aan het licht. Dat werkt op zichzelf effectief, maar juist omdat het hele verhaal om dit punt draait, hadden wij hier graag wat meer ruimte en uitwerking gezien. Iets meer adem richting de ontknoping had het verhaal voor ons nog sterker gemaakt.
Kortom: verwacht een thriller in de vorm van een mysterie, waarbij spanning niet op de voorgrond treedt.