Wraak is zoet!

Deveney 15 december 2025
Dit verhaal is toxisch. De relaties zijn ongezond en de personages zijn manipulatief. Plaats dit in het kader van meerdere families plus een moord en het loopt helemaal uit de hand.

Dr. Richmond Dougherty was een beroemde kinderchirurg en nationale held. En nu is hij ook heel dood. Het leek een ongeluk, maar het wijst nu op moord. En iedereen verdenkt zijn jonge, kersverse echtgenote. Ze wenste hem absoluut dood. Alleen niet voordat haar missie om wraak te nemen volbracht was.

Hoewel ik niet veel van de echtgenote Addison weet, kreeg ik een soort bewondering voor haar. Ze creëerde een eigen web terwijl ze gevangen werd in dat van een ander. Misschien was ze wat naïef. Daarnaast wist ze zich staande te houden in een zieke situatie en een kwetsbare positie.

Tijdens het lezen werd ik gedreven door nieuwsgierigheid, maar er kwam ook zeker spanning en actie om de hoek kijken. Met name in het verhaal in het heden werd de spanning goed opgevoerd. De perspectiefwissel vond ik sowieso erg tof en sterk qua timing.

Wraak is zoet; in het verhaal blijft de vraag wie wraak neemt op wie. In sommige gevallen vond ik het wat vergezocht en vonden er wel erg veel dingen achter gesloten deuren plaats. Daardoor verloor het verhaal op sommige punten aan geloofwaardigheid. Desalniettemin heb ik me vermaakt en ben ik benieuwd naar ander werk van deze auteur.

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney