Dit boek is de bevestiging van wat ik al wist: Bjork is een ijzersterke auteur!

Deveney 16 januari 2026
Voor alle lezers die nog graag bekend willen raken met het werk van Bjørk: dit is het ideale boek om mee te beginnen.

Het was even lastig om dit boek in de tijdlijn van de serie te plaatsen. Dit boek is namelijk eerder een prequel of deel 0 dan dat het deel 6 is. Als lezer van de serie merk je dit vooral aan het persoonlijke leven van de hoofdpersonen. Om die redenen is het een ideaal boek om kennis met Munch & Kruger te maken.

Tijdens het lezen had ik het gevoel dat ik, ten opzichte van de andere boeken, een uitgebreider kijkje in de gedachten van Mia kreeg. Ze is intelligent, legt verbanden zoals niemand anders dat doet, loopt vast in haar intelligentie en komt uiteindelijk met oplossingen zoals alleen zij kan. Dit vond ik heel tof en ik zou hier in andere boeken graag meer van zien.

De spanning sloop langzaam in het verhaal en de gebeurtenissen kropen onder mijn huid. Het voelde namelijk levensecht aan: de dreiging, de problemen van de personages, maar ook de persoonlijke touch in de reeks van verschrikkelijke gebeurtenissen. Het einde van het boek gaf me dan ook kippenvel.

Dit boek is een aanrader!

Meer recensies van Deveney