Koningin van de plottwists

Deveney Deveney
10 mrt 2026

Mijn tweede McFadden is een feit en ik was bang voor een herhaling van zetten, maar niets was minder waar!

Het verhaal kwam traag op gang en het voelde bijna aan als een roman met de nodige problemen binnen een gezin. Dit gaf mij de ruimte om te speculeren over wat er zou gaan gebeuren en welke personages het einde van het verhaal niet zouden halen. Laat ik het erop houden dat ik deels goed zat en sommige personages meer dan hun verdiende loon hebben gekregen.

McFadden zorgt voor opmerkelijke types in dit boek. Het opmerkelijke zit voor mij in het uitvergroten van vooral de negatieve karaktereigenschappen van sommigen. Enerzijds voelde dat voor mij wat onrealistisch aan. Anderzijds kon ik hierdoor het gedrag van Debbie gedogen en zelfs sympathie voor haar opbrengen. Daar zit voor mij direct het psychologische van deze thriller in, want Debbie is eigenlijk helemaal geen lieverdje.. Ze speelt voor eigen rechter en laat daarin vooral haar gevoelens spreken.

Mijn hele leessessie lang heb ik flink gespeculeerd en pas na 90% vielen de puzzelstukjes op hun plek. Dit vind ik knap gedaan! Ik kon dit boek alleen maar met een glimlach uitlezen, want het plot was geniaal.

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney